Usuwanie danych z Facebooka
Ostatnia aktualizacja: 29 września 2026 r.
To jest tłumaczenie wersji angielskiej (https://hourcrumb.com/en/data-deletion/). W razie rozbieżności rozstrzygająca jest wersja angielska.
Co udostępnia nam Facebook
Jeśli logujesz się do Hourcrumb przez Facebooka, Facebook udostępnia nam twoje imię, adres e-mail i identyfikator konta, z którego może korzystać tylko Hourcrumb. Przechowujemy identyfikator i adres e-mail, aby rozpoznać cię przy kolejnym logowaniu, a twoje imię i adres e-mail są używane w twoim koncie Hourcrumb. Nie otrzymujemy twoich postów, zdjęć ani listy znajomych i nigdy niczego nie publikujemy na Facebooku.
Jak poprosić o usunięcie
- Na Facebooku: otwórz Ustawienia i prywatność, następnie Ustawienia, następnie Aplikacje i witryny. Usuń Hourcrumb i poproś o usunięcie swoich danych. Wtedy usuniemy identyfikator Facebooka i adres e-mail, które przechowujemy do logowania. Jeśli twoje konto Hourcrumb zostało założone przez Facebooka i nie ma innego sposobu logowania (hasła albo Apple, Google lub GitHub), usuniemy również całe konto wraz z imieniem, adresem e-mail i wszystkim, co zsynchronizowano z naszym serwerem. Facebook pokaże ci kod potwierdzenia, który możesz sprawdzić na tej stronie.
- Całe konto Hourcrumb: w aplikacji otwórz Ustawienia, następnie Konto i synchronizacja w chmurze, następnie Usuń konto. Spowoduje to usunięcie konta i wszystkiego, co zsynchronizowano z naszym serwerem. Na stronie Usuń konto Hourcrumb opisujemy też, jak zrobić to bez aplikacji i co przechowujemy.
- Możesz też napisać na privacy@hourcrumb.com, a zrobimy to za ciebie.
Co zostaje
Jeśli twoje konto Hourcrumb ma inny sposób logowania, usunięcie Hourcrumb na Facebooku jedynie odłącza Facebooka: konto wraz z imieniem, adresem e-mail i zapisanym czasem pozostaje, dopóki nie usuniesz go opcją Usuń konto, jak opisano wyżej. Dane na twoich urządzeniach pozostają tam, dopóki ich nie usuniesz.