Je Hourcrumb-account verwijderen
Laatst bijgewerkt: 3 oktober 2026
Dit is een vertaling van de Engelse pagina (https://hourcrumb.com/en/delete-account/). Bij verschillen geldt de Engelse versie.
Hourcrumb is een app om je tijd bij te houden, gemaakt door TENDANTO LTD. Je kunt je Hourcrumb-account en alles wat ermee is gesynchroniseerd op elk moment verwijderen: in de app, of zonder de app per e-mail.
In de app
- Open Instellingen en dan Account & cloudsynchronisatie.
- Tik op Account verwijderen en bevestig, met je wachtwoord als je account er een heeft.
- Je account wordt meteen verwijderd. De web-app heeft dezelfde knop zodra je bent ingelogd.
Zonder de app
- Mail naar privacy@hourcrumb.com vanaf het e-mailadres van je Hourcrumb-account, met als onderwerp “Delete my account”.
- Dat je vanaf dat adres schrijft, laat ons zien dat het verzoek van jou komt. Zo kan niemand anders je account verwijderen.
- We verwijderen je account dan net zoals de app dat doet en antwoorden binnen een maand.
- Log je in met Apple en heb je je e-mailadres verborgen, verwijder je account dan in de app, of mail ons vanaf een willekeurig adres en zeg dat erbij: we sturen dan een bericht naar je verborgen adres en verwijderen je account zodra je daarop antwoordt.
Wat we verwijderen
Je account wordt met alles erin uit onze database gewist: je naam, e-mailadres en wachtwoord, de ID's van de diensten waarmee je inlogt, je projecten (met hun uurtarieven), tijdregistraties, notities, dagmarkeringen, weekplanningen, geleerde koppelingen en inlogtokens, je toestemming voor Cloud-AI en het aantal Cloud-AI-concepten per dag. Als je Log in met Apple gebruikte, trekken we de toegang van Hourcrumb bij Apple in. Ook vragen we RevenueCat, onze dienstverlener voor abonnementen, om je aankoopgegevens te verwijderen.
Wat we bewaren, en hoelang
- Kopieën in de back-ups en databaselogs van onze server: binnen 7 dagen overschreven. We zetten verwijderde gegevens daar nooit uit terug.
- Serverlogs, die IP-adressen bevatten: na 14 dagen verwijderd.
- E-mails die je ons hebt gestuurd, zoals een verwijderverzoek: zolang we ze nodig hebben om je te antwoorden en de zaak af te handelen.
- Verzoeken aan Cloud-AI, als je dat gebruikte: Google bewaart ze een beperkte tijd (55 dagen, volgens zijn documentatie), alleen om misbruik op te sporen. Je naam, e-mailadres of account staan er niet in.
- Maandtotalen van het Cloud-AI-gebruik van de hele dienst (aantal concepten, hun grootte en kosten): bewaard, omdat er geen gebruiker in wordt genoemd.
Gegevens op je apparaten
Je account verwijderen verandert niets aan wat op je telefoon of in je browser staat. Dat blijft daar tot je de app verwijdert (op het web: de sitegegevens wist) of Alle gegevens verwijderen gebruikt in Instellingen, onder Je gegevens. Wil je een kopie houden, sla dan eerst in Instellingen een back-upbestand op.
Je Plus-abonnement
Je account verwijderen zegt Plus niet op. Zeg het op via je abonnementen in Google Play of de App Store.
Meer
Als je inlogde met Facebook, legt Verwijdering van Facebook-gegevens uit wat het verwijderen van Hourcrumb in je Facebook-instellingen wist. Hoe we met je gegevens omgaan, staat in ons privacybeleid.
TENDANTO LTD, 71-75 Shelton Street, Covent Garden, London, WC2H 9JQ, United Kingdom. E-mail: privacy@hourcrumb.com.